tiistai 13. kesäkuuta 2017

May 2017

Heippa! Heya!

Tähän postaukseen ajattelin tiivistää toukokuun tapahtumia ja päivät, jolloin edes jotain muuta kuin opiskelua tapahtui. Toukokuu meni todella vauhdilla, ja paluusuunnitelmatkin sain tehtyä. Tulen siis palaamaan Suomeen todennäköisesti 4.-5. syyskuuta, joten suoraan koulun penkille sitten. Alun perin tarkoitus oli palata elokuun lopussa, mutta sainkin lipun SuG:in suureen konserttiin Nippon Budokanilla (日本武道館) 2.9. joka on mielestäni hieno lopetus Japanin vuodelleni. Myöhempi paluu antoi myös tietenkin lisää aikaa matkustella ja kuukauden kesäloman, hehe.

- In this post there will be some events from May shortly.
- Could plan my return already, most likely I'll go back to Finland around 5th of September.
- Could have gone before, but I got tickets to big SuG's concert in Nippon Budokan which is a great finish for my exchange year.
- Later return also gave a chance for travelling and one month long summer holiday.


Mutta asiaan, toukokuu alkoi tosiaan Golden Week-lomalla, josta kerroin omassa postauksessaan jo. Sen jälkeen paljon koulua, tilailin myös hieman fanituotteita kun kielitaitoni vihdoin riitti siihen (ja koska japanilainen osoite, jee!).
Lauantaina 13.5. menimme illalla 9 hengen porukalla yakinikua syömään, herkullista jälleen. Sen jälkeen osa kävi parilla drinkillä ja sitten kotiin.
Sunnuntaina aamupäivällä sushille Hanamaruun jälleen, kerrankin otin kuvia!

- May began with Golden Week I posted earlier about.
- Lots of school, I was able to order fan goods from Japanese sites.
- On Saturday 13th of May we went to eat yakiniku with group of 9, had couple of drinks afterwards.
- The next day went to Hanamaru again to eat sushi, this time more pictures!


Tässä kuussa leivoimme kämppisten kanssa keksejä sekä omenapiirakkaa, hyvin onnistuivat molemmat. (:
Torstaina 18.5. menimme illalla porukalla singaporelaiseen ravintolaan nimeltä KOPITIAM. Se oli todella tunnelmallinen paikka, tuntui ettemme olisi enää olleet Japanissa. Ruokakin oli todella hyvää! Tosin, jostain kumman syystä minun ruokani tuli toooodella myöhässä, muut olivat saaneet useampia annoksia ja melkein syöneet loppuun kunnes minun tilaukseni muistettiin tai jotain... Valaistuksesta johtuen kuva ei ole hyvä, mutta tilasin  siis Hai nan riiisiä. Lautasella on siis riisiä, kanaa ja kolmea eri dippikastiketta sekä salaattia.

- Baked cookies and apple pie with roommates.
- On Thursday 18th we went to a Singaporean restaurant KOPITIAM with friends, the atmosphere was lovely, felt like we were not in Japan anymore.
- The food was delicious although my food came much later than others'... I ordered Hai nan rice.


Odori-puistossa oli alkanut 59th Lilac Matsuri (17.-28.5.). Puistossa oli siis paljon kukkivia syreeneitä, ruokaständejä, musiikkifestivaali, viinitarha ja muuta. Perjantai-aamuna menimme sinne syömään lounasta; gyozaa, kanalihapullia ja juustotankoa. Oli todella kuuma sää. Illalla palasin puistoon hetkeksi istumaan muiden kanssa, mutta lähdin huonosta olosta johtuen aikaisin kotiin.

- There was 59th Lilac Matsuri in Odori park (from 17th to 28th of May).
- Lots of lilacs, food stands, music festival, wine garden and other things.
- Ate lunch in there on Friday 19th; gyoza, chicken meatballs and cheese stick. Very hot weather.
- We sat in the park in the same evening, but I left early because I felt sick.

The raamen section

Sunnuntaina 21.5. oli Hokudain kansainvälisen circle SACLA:n Jingisukan-juhlat. Ystäväni on tämän circlen jäsen ja vihdoin ensimmäistä kertaa pääsin osallistumaan heidän tapahtumaansa. Ulkomaalaisia minun lisäkseni oli yksi iranilainen ja kaksi saksalaista, loput yli parikymmentä ihmistä olivat japanilaisia, hehe. Paljon uusia tuttavuuksia ja japania pääsin taas käyttämään. Mukavat neljä tuntia vietin tapahtumassa. Nimensä mukaisesti ihmiset grillasi jingisukania eli sitä lammasta, mutta myös yakitoria (kanaa) ja muita lihoja grillattiin, hyvää oli. Sää oli aluksi aurinkoinen, mutta muuttui lopussa sateeksi. Kuviakaan en tietenkään sitten muistanut ottaa...

- On Sunday 21st I went to Jingisukan party event held by Hokudai's international circle SACLA.
- Had lots of fun during the 4 hours there. There were only 4 foreigners with over 20 Japanese people.
- Grilled lots of meat, jingisukan too of course (grilled mutton dish) and spoke Japanese. Forgot to take pictures...


Pe 26.5. lähdin vihdoin suomalaisten kanssa ulos Hanbey-izakayaan. Siellä oli tarjolla ihmeruokia, sisäelimiä, sammakonjalkoja, wasabi-mustekalaa sun muuta. Itse maistoin sian kohtua, ei ollut pahinta mitä olen maistanut. Izakayasta jatkoimme karaokeen. Olin jo pitkään halunnut karaokeen, joten koko rahanhan edestä olin sitten aamukuuteen, oli mahtavaa. :-P Kaatosateessa tosin kotiin...

- On Friday 26th I finally went out with the Finns to Hanbey izakaya.
- Lots of weird dishes like internal organs, frog legs, wasabi octopus etc.
- I tasted pig's womb, not the worst thing I have tasted.
- Karaoke afterwards, stayed until 6am.

Pig's womb

Tiistaina 30.5. Suomen suurlähettiläs Tokiosta tuli käymään Hokudailla ja me suomalaiset pääsimme syömään lounasta hänen kanssaan, oli jännää. Henkilökohtaisesti en päässyt puhumaan suurlähettilään kanssa, mutta japaniksi keskustelimme hänen sihteerinsä kanssa (joka istui vieressäni) parin suomalaisen kanssa. Söimme yhdessä kampuksen ravintoloista, vähän hienompi kuin nämä perusruokalat, haha.

- On Tuesday 30th the Finnish ambassador came to Hokudai and we Finns ate lunch with him, exciting.
- Personally I couldn't talk with the ambassador, but with couple of girls we had a conversation in Japanese with his secretary who was sitting next to me.

Mitä muuta toukokuusta sitten? Viikoittain pelaamme yhä porukalla sulkapalloa (nykyään kolme japanilaista + minä ja kämppikseni), se on melkein viikon kohokohta, niin hauskaa meillä aina on. :-3 Kaksi näistä japanilaisista ovat lähdössä vaihtoon Helsinkiin tänä syksynä, joten toivottavasti näemme sitten Suomessa, jos he käyvät Oulussa tai minä Helsingissä!
Tämän saman sulkkista pelaavan kämppikseni kanssa aloimme myös käymään yhdessä Hokudain tennisklubeista. Pelaaminen on hauskaa ja ihmiset todella ystävällisiä!

- Other stuff from May: we are playing badminton weekly (nowadays me and my roommate + 3 Japanese people), it's super fun! :-3
- Two of these Japanese friends are going to Helsinki for exchange this autumn, so hopefully we'll see in Finland later!
- With this same badminton playing roommate we started to go one of the Hokudai's tennis clubs. Playing tennis is fun and the people are soooooo friendly!


Ostin myös kolme konserttilippua tässä kuussa. Yksi konserteista on Sapporossa, kaksi Tokiossa peräkkäisinä viikonloppuina joten hieman matkustelua tulee. Matenrou Opera (摩天楼オペラ) lähtee Eurooppaan (Suomeenkin), mutta koska en ole siellä, niin hyvä tilaisuus tulee nyt Sapporossa nähdä heidät sen sijaan. :D Tokion konsertit ovat minulle hieman uudempien bändien konsertteja (ensimmäisessä konsertissa soittaa useampi bändi, ainut tuttu on tosin huhtikuussa näkemäni DaizyStripper).
Osallistuin myös kolmeen lippujen arvontaan nähdä lempibändini An Cafe kotimaassaan (Suomessa nähty 2 kertaa) kaksi kertaa samana päivänä (päivä- ja iltakonsertti) sekä synttäreinäni näkemäni A9:n 13-vuotis juhlakonsertti.
-> Kesäkuussa sain sitten tietää että voitin kaikissa arvonnoissa!! Lisää Tokion reissuja luvassa siis elokuussa.

- Also bought 3 concert tickets in this month, one is in Sapporo, two in Tokyo (week after another...)
- Matenrou Opera goes to Europe (and Finland) this month, but because I'm not there, good chance to see them here in Sapporo then :D
- Other bands in Tokyo are not so familiar to me (multiple bands in 1st concert, though only familiar one is DaizyStripper I saw in April).
- I also participated in 3 ticket lotteries to see my favourite band An Cafe in their homecountry (seen 2 times in Finland) twice during the same day (afternoon and evening concert) and the 13th anniversary concert of A9 I saw on my birthday.
-> In June I got the results and I had won all the lotteries, so more Tokyo trips coming up in August!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti