tiistai 5. syyskuuta 2017

July events

Moi! Hey!

Tällä kertaa heinäkuun tapahtumat luvassa (joista kohta jo 2 kuukautta, hups...)! Menestyksekkään Tokio-viikonlopun jälkeen oli rauhallisempaa kotona oleilua ja leipomista kämppisten kanssa. Pelasimme myös sulkapalloa pitkästä aikaan keskiviikkona 5.7. jolloin lähes kaikki olivat paikalla ja tuo kerta olikin yksi parhaimmista, tuli naurettua niin paljon! :-3
Seuraavana päivänä koulun jälkeen osa tulevasta camping-porukastamme kokoontui suunnittelemaan reissua, tosin paljoa ei päästy loppujen lopuksi suunnittelemaan, meni niin myöhään syömisen kanssa, mutta mukavaa oli.
- Hanging out in dorm & baking after succesful Tokyo weekend.
- On July 5th one of the best badminton times as almost all of us were there & we laughed so much!
- The next day some of the camping trip people gathered to plan the trip.

Perjantaina 7.7. alkoi kunnon helteet Sapporossa, yli 30 astetta oli lämmintä, asuntola kuin sauna eikä yöllä saanut kunnolla nukuttua koska ei ollut ilmastointia vaan ikkuna piti pitää auki, tosin ei se paljoa helpottanut... Kävimme Career Planning-kurssilaisten kanssa Job Caféssa, tämä kurssi oli todella hyödyllinen, suosittelen! (; Sen jälkeen kämppikseni kanssa shoppailimme kunnes kampuksella alkoi erään kansainvälisen circlen takoyaki-juhlat, jonne menimme. Mukavaa oli jutella eri ihmisille sekä syödä mustekalapalleroita, jotka olivat yllättävän hyviä vaikken mustekalasta niin pidäkään. Juhlien loputtua menimme kämppikseni ja aiemmin seuraan liittyneen kaverimme kanssa Odori-puistoon, jossa oli lisää kavereitamme. Istuimme nurmella odotellen ihmisiä kunnes siirryimme kivisen hiekkadyynin näköisen mäen(?) päälle. Pojat laskivat sitä alas innokkaasti. :-P Siellä olimme sitten monta tuntia, osa ihmisistä lähti ja uusia tuli tilalle. Mukava iltama kaiken kaikkiaan.
- From Friday 7th Sapporo got proper heat, over 30 degrees and dorm was like a sauna and couldn't sleep properly during the nights...
- Visited a Job Café with the course Career Planning (recommend it, very useful course!)
- After that went to a takoyaki party held by an international circle with my roommate, did some shopping first. It was nice to talk to many people and eat delicious octopus balls even though I don't like octopus that much.
- After the party went to Odori park where our friends were, moved to a stony hill that looked like a dune and stayed there for hours, fun night.

Lauantai-iltana leivoin kaksi mustikkapiirakkaa, toisen söimme kämppisteni kanssa, toisen vein sunnuntain potluck-piknikille. Piknikkiä ennen meillä oli pitkästä aikaa brunssi tyttöjen kanssa, munakasta ja pannukakkuja. Lähdin yksin piknikille, mutta onneksi siellä oli tuttuja. Paikalliset ja vaihtarit olivat tehneet oman maansa ruokia ja niitä maisteltiin sitten helteessä.
Seuraavalla viikolla alkoi stressitasot nousemaan pikkuhiljaa, niin kouluhommista kuin sitten tästä toisesta japanilaisesta kämppiksestämme joka sai hermoni palamaan, alkoi vaikuttaa jo valmiiksi huonoihin yöuniini hänen touhunsa, joten korkeammalle taholle valitin sitten, paljoa eivät kuitenkaan tehneet loppujen lopuksi...
Torstaina 13.7. koulun jälkeen menimme kämppikseni ja parin kaverimme kanssa drinkeille British Pub Darwiniin kouluesitelmien jälkeen (ansaittu lyhyt tauko), ja sieltä liityimme isompaan porukkaan yakitori-paikkaan poikien asuntolan lähelle, jossa kävimme viimeksi vaihtovuoden alkupuolella... Syönnin jälkeen osa lähti kotiin, loput konbinin kautta kampuksen puistoon istumaan hyttysten syötäväksi. Mukavaa oli kuitenkin jutustella.
Seuraavana päivänä alkoi camping-reissu, mutta siitä teen oman postauksen koska kuvia on sen verran enemmän. :)

- On Saturday evening baked two blueberry pies, one we ate with roommates, the other I brought to a potluck picnic where we had foods from different countries, had a brunch before the picnic with girls.
- Next week the stress levels rose from school but also because of the irritating Japanese roommate whose actions started to influence my sleep, complained to higher level people but they didn't do much in the end...
- On Thursday 13th had couple drinks in British Pub Darwin after presentations (deserved short break) with friends and later joined a bigger group for yakitori place we visited last year last time... After eating some left home, rest of us went to a campus park and got eaten by mosquitoes.
- The next day the camping trip started but as it has more photos it will be its own post. :)


Camping-reissun jälkeen oli aika palata todellisuuteen, moni esitelmä odotti vuoroaan ja taistelin läpi nuo päivät yksi kerrallaan.
Perjantaina 21. päivä oli taas aika ottaa rennommin, kaveriporukalla Beer Garden:iin Odori-puistoon, paljon oli ihmisiä siellä. Aikaisen sulkemisajan jälkeen (jo klo 21!) istuttiin nurmella taas, ja lähempänä puoltayötä pitkästä aikaa yöklubille! Hauskaa oli, vaikka aina oli joku hukassa. Kämppikseni kanssa lähdimme aiemmin kun väsytti niin tautisesti, söimme Matsuya:ssa ja pyöräilimme kotiin tihkusateessa.
Seuraavana päivänä menin Maruyama-puistoon, jossa pieni porukka oli grillailemassa. Liityin mukaan, tosin pian meidän piti sammuttaa tulet koska kuulemma vain Golden Week:in aikana sai grillata tässä puistossa... Siispä siirryimme sitten Toyohira-joen sillan alle ja grilli uudestaan tulille. Mukavaa oli syödä ja rentoilla eikä huolehtia koulusta. Oltiin iltaan saakka siellä.
Tiistaina 25. päivä alkoi olla hieman flunssainen olo ja sekin lisäsi taas stressin määrää, koska vielä oli paljon tehtävää plus kokeita tulossa eikä aikaa sairastelulle olisi ollut. Lääkkeiden voimalla lähdin kuitenkin korealaiseen ravintolaan, Manna shokudou:hun kavereiden kanssa, ja onneksi menin sillä ruoka oli taivaallista (ja sitä oli PALJON) ja ilta oli sikamukava! Muita väsytti melkein enemmän kuin minua, mahat oli niin täynnä.

- Harsh reality hit face after the lovely camping trip and had to fought through the days one by one.
- Friday 21th was time to relax a bit again, went to Beer Garden in Odori park with friends, after that sat on the grass and went to a nighclub after long time! Fun time even though someone was always lost lol.
- The next day I joined some friends who were grilling in Maruyama park, had to leave soon though because apparently it was allowed to grill only during Golden Week, so we moved to Toyohira river. It was nice to eat and chat and not worry about school, stayed there until evening.
- From Tuesday 25th started to feel bit cold and that rose my stress levels again, there was no time for being sick... Still went out to eat Korean food with friends (with power of medicine) in Manna shokudou and I'm so glad I went because the food was delicious (& there were LOADS of it) and the evening was super fun!


Perjantaina 28. päivä leivoin kaksi viimeistä poropiirakkaa ja kokoonnuimme Toyohira-joelle taas, tällä kertaa ilotulitusta varten. Tapahtuma keräsi paljon ihmisiä, isolla vaihtariporukalla kokoonnuimme mekin. Nämä olivat elämäni ensimmäiset ilotulitukset jotka näin kesällä, olen aina nähnyt niitä vain uudenvuodenaattona. Kokonaisuudessaan noin 40min kesti ilotulitus, välillä lyhyet tauot. Joimme skumpat, otimme kuvia ja ihastelimme show:ta. Ilotulituksen jälkeen istuimme vielä nurmella jutellen ja sitten osa jatkoi karaokeen, kun oli yhden suomalaisen viimeinen ilta, hän taisikin olla ensimmäinen meistä joka lähti Sapporosta. Karaokessa oli hauskaa, paljon lauloin kämppikseni kanssa (ihanaa kun joku muu pitää samoista biiseistä!), olimme aamukuuteen saakka siellä.
- On Friday 28th baked the two last reindeer pies and we gathered again in Toyohira river for fireworks that were my first ones I've seen during summer (I only see them in New Year's eve). They lasted about 40min with short breaks between, after that sat on the grass and talked for a while before some continued to karaoke as it was the last Sapporo night for one of the Finns, he was actually the 1st one of us that left Sapporo. Karaoke was fun, sang a lot with my roommate (so lovely when someone else loves the same songs as you!) and stayed there until 6am.


Seuraavana päivänä oli sitten Hello! Project:in konsertti! Muista käymistäni konserteista poiketen tämä oli eri tyttöryhmien pop-konsertti, haha. Tuli nähtyä tämänhetkiset H!P:n kokoonpanot, voi kuinka paljon maksaisinkaan jos näkisin vielä edes 7 vuoden takaiset kokoonpanot! Tämä konsertti oli kuitenkin koskettava ja nostalginen, sillä vaikka Berryz Koubou on mittaamattoman pitkällä tauolla ja C-ute hajosi vastikään, silti heidän biisejänsä laulettiin myös, samoin vanhoja Morning Musumen klassikkoja, kyyneliltä ei siis vältytty. 
Sunnuntaina oli seuraava konsertti, nyt taas Visual-Kei konsertti, bändi nimeltä Codomo Dragon. LONDBOY:n tavoin myös tämä bändi oli uudempi tuttavuus minulle, mutta todella loistava silti! Konsertti oli hieno ja biisit hyviä, yllättäen yhtäkään balladia ei ollut settilistalla. Konsertin jälkeen palasin Sapporon asemalle, jossa tapasin ystäväni joka oli ollut vaihdossa Oulussa yli vuosi sitten. Hän oli kutsunut minut izakayaan, sillä Sapporoon oli tullut käymään toinenkin japanilainen joka oli ollut vuoden Oulussa vaihdossa silloin kun minä olin vielä fuksi ja halusi tavata. Oli hassua, että he olivat tavanneet vain päivä aikaisemmin ja tunsivat nyt toisensa jotenkin. Heidän mukanaan oli vielä kolmas japanilainen, he olivat Sapporossa työnhaussa. Tuona viikonloppuna minun olisi pitänyt kirjoittaa pariraporttia täydellä höökillä, mutta konsertit veivät aikaa, ja harvinainen tilaisuus oli tavata vanhoja vaihtareita, joten tietysti mieluummin valitsin ne koulun sijaan, lol. Mutta itse asiassa ystäväni pystyi tarkistamaan japanin esitelmäni kieliopin, ja kahdelta muulta japanilaiselta pystyin kyselemään japanilaisesta työnhausta ("job hunting") sillä se oli pariraporttimme aihe, joten tapaaminen oli todella hyödyllinen loppujen lopuksi. Kuudessa tunnissa kävimme kolmessa izakayassa, alkuajan kirjoitin raporttia ja stressasin vielä, mutta lähetettyäni sen parilleni pystyin rentoutumaan ja osallistumaan keskusteluun. Onneksi seuraava koulupäivä oli lyhyt.

- The next day there was the Hello! Project concert, and unlike the other concerts I usually go to, this was full of pop groups of girls, haha. Got to see the current H!P groups, oh how much I would pay to see the groups from 7 years ago! This concert was very nostalgic as I got to hear old Morning Musume classics, and songs from groups that have either disbanded or are on indefinite hiatus, tears couldn't be avoided.
- On Sunday there was another concert, Codomo Dragon that was a newer band to me like LONDBOY, but still very great!
- After the concert went back to Sapporo station where I met my friend who had done exchange in Oulu over one year ago. He had invited me to izakaya as another exchange student who had been in Oulu for a year when I was a freshman had come to visit Sapporo for job hunting. They had met each other one day before so it was funny they knew each other now. They also had one other guy with them.
- This weekend I was supposed to write my pair reports like crazy, but the concerts took time and I rather chose a rare chance to see old exchange students over school lol. But actually, my friend helped me with my Japanese presentation and I could ask about job hunting from these visiting people as it was the theme of one of my pair reports so everything turned out well in the end! Visited 3 izakayas in 6 hours, first I was writing the report and stressing, but after it was done I could relax and join the conversation better, luckily the next school day was short.

H!P concert was held here
Heinäkuu oli aika hirveä kuukausi, henkisesti ainakin. Onneksi toki hyviäkin hetkiäkin mahtui, varsinkin tuo camping-reissu! Koulun puolesta oli kamalan kiireistä ja stressintäyteistä, kotopuolestakin kuulin pari ikävää juttua jotka eivät helpottaneet oloa. Kaiken lisäksi tässä kuussa tuli tiedot, että sekä LONDBOY että SuG lopettavat toimintansa, jotka otin raskaasti.

All in all July was pretty awful month, stress from everywhere, and heard sad news that LONDBOY and SuG would stop their activities... Luckily there were lovely events as well like mentioned above and especially the camping trip was awesome!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti